“Een hecht team vormt de basis van ons drukwerk” – Maak kennis met Brigitte

Nederlof staat onder dagelijkse leiding van Brigitte van Brug. Zij is verantwoordelijk voor alles wat er binnen het bedrijf gebeurt: van een goed personeelsbeleid tot aan een optimaal productieproces. Daarnaast zit Brigitte vol plannen om in de toekomst verder door te groeien met Nederlof. Hoog tijd dus om Brigitte beter te leren kennen.

Financiële achtergrond

Brigitte heeft van origine een financiële achtergrond, en had in eerste instantie niet verwacht in de grafische wereld te belanden. Brigitte vertelt: “Ik ben eigenlijk financieel onderlegd, zo heb ik eerst in de belastingwereld gezeten en een eigen boekhoudkantoor gehad.” Nadat Brigitte een tijd in het buitenland heeft gewoond en een gezin kreeg, besloot ze voor wat anders te gaan. “Via een omweg ben ik zo in het grafische vak terechtgekomen, waar ik in eerste instantie verantwoordelijk was voor de financiën.”

Nieuwe uitdagingen

De ambitieuze Brigitte werd vanwege management- en leiderschapskills betrokken bij het personeelsbeleid. Ze licht toe: “Ik vind het belangrijk dat er een sterk en stabiel team in een bedrijf werkzaam is met mensen die graag naar hun werk gaan”.  Bij Nederlof heeft Brigitte de mogelijkheid gekregen om deze skills verder te ontwikkelen als directrice van het bedrijf. “Mijn focus ligt hierbij op de bedrijfssfeer. Ik wil dat we het leuk hebben en hard werken, maar daar juist ons plezier uit halen.”

“Ik wil dat we het leuk hebben en hard werken, maar daar juist ons plezier uit halen.”

Goede bedrijfssfeer

Om deze bedrijfssfeer te bereiken is aandacht voor het personeel heel belangrijk. “Iedereen moet zich gewaardeerd voelen. Ik probeer iedereen het gevoel te geven dat we een team zijn en samen onze schouders eronder kunnen zetten.” Maar er is ook nog een andere sfeerbrenger binnen het bedrijf: bedrijfshond Hera. “De hond is voor ons een soort gemeenschappelijke deler. Ik denk dat zij heel veel sfeer brengt binnen het bedrijf. Toen ik in overleg met mijn collega’s een hond wilde nemen, waren de meningen nog een beetje verdeeld. Maar inmiddels zijn ook de collega’s die niet zo stonden te springen helemaal ingepakt door Hera.”

Totaalpakket voor onze klanten

De goede bedrijfssfeer vormt de basis voor de service die Nederlof levert. “Door als een hecht team op te treden, kunnen we samen doorgroeien. Zo reikt ons assortiment verder dan drukwerk en fulfilment, en doen wij bijvoorbeeld ook in premiums en mock-ups.” Brigitte gelooft in de kracht van deze totaaloplossing. “Wij willen onze klanten volledig ontzorgen. Wij hebben enorm veel mogelijkheden in de productieprocessen en hebben daarnaast veel specialisten in onze omgeving. Op die manier kunnen wij echt een totaalpakket aanbieden waarmee we voor onze klanten alles uit handen nemen.”

Persoonlijke uitdagingen

Naast deze uitdagingen om met Nederlof als bedrijf verder te groeien, zijn er ook veel persoonlijke uitdagingen die Brigitte tegen komt in haar werk. Nu ze verantwoordelijk is over alles binnen het bedrijf, moet ze ook leren over het productieproces. “Geef mij iets dat ik kan leren, en dan ben ik gelijk helemaal enthousiast. Ik stel allemaal vragen zodat ik het goed kan begrijpen. Ik ben super leergierig en dit geeft mij heel veel uitdaging.” Gelukkig heeft Brigitte collega’s met bergen aan kennis om zich heen, waaronder vertegenwoordiger Erik, waar ze kennis en ideeën mee kan uitwisselen.

Snelle levertijden

Dankzij haar gedrevenheid zag Brigitte nog meer ruimte om het proces voor de klant te stroomlijnen. “Wij willen de klant zo snel mogelijk leveren wat hij nodig heeft. Korte tijden om offertes uit te brengen zodat (indien gewenst) we de opdracht zo snel mogelijk kunnen starten. Daarnaast kunnen wij voor de klant voorraad houden zodat we de klant op afroep kunnen bedienen.” Deze snelheid wordt natuurlijk gecombineerd met de kwaliteit waar Nederlof om bekend staat. “Zo maken we nog steeds veel proeven voor onze klanten zodat ze verschillende versies kunnen vergelijken. Alles om het product te leveren waar de klant uiteindelijk het meest mee geholpen is.”

Brigitte zit vol toekomstplannen en is vastberaden om Nederlof verder te ontwikkelen. Welke totaaloplossing mag Nederlof voor jou verzorgen? Kom met ons in contact!